Zout of sneeuw

24 mei – 26 mei 2017

Bolivia verwelkomde ons met een dik pak sneeuw. De busrit moest tijdelijk gestaakt worden om  te gaan sneeuw ruimen. Na een korte wandeling door dit winter wonderland werd de reis hervat. Eenmaal aangekomen in Uyuni was het nog steeds koud maar was er geen sneeuw meer te bekennen.

De volgende dag hadden we slechts  een half uur de tijd om een tour naar de zoutvlaktes te zoeken. De  eerste tour die we tegen kwamen boekten we daarom direct. Na zo’n 30 min te hebben gewacht was het dan zover we gingen naar de beroemde zoutvlaktes! De eerste stop was het treinen kerkhof. Jammer genoeg was dit een extreem toeristische plek en was het een klein wonder als je een foto kon maken waar geen toerist op stond. Na zo’n 15 minuten vervolgden we de tour, op naar de volgende stop: de zoutvlaktes. De Salar de Uyuni was letterlijk en figuurlijk oogverblindend. Zo ver als je kon kijken zag je grote witte vlaktes, het leek op sneeuw maar het was toch echt zout.

De immens grote vlakte zorgde ervoor dat ik me heel klein voelde. Op dat moment kreeg ik het idee dat heel ons bestaan eigenlijk maar iets heel kleins is vergeleken bij zo iets groots en moois. Natuurlijk kon ik het niet laten om een beetje van de grond te proeven, en je raadt het al, het was zout maar dan ook echt goed zout. In de middag steeg de temperatuur flink waardoor al snel alle jassen en truien uitgetrokken werden. Het verbaasde mij echter hoe erg de temperatuur kon verschillen op zo’n 15 min afstand (rijden). Het was namelijk weer erg fris geworden met een harde wind. Terwijl we de zon zagen ondergaan verlaten we de zoutvlaktes en keerden we terug naar Uyuni, waar we met onze tour groep nog zijn gaan eten.

DSC_0309e

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s