De terugkeer

8 juli – 11 juli 2017

Eindelijk was het zo ver, na bijna 10 jaar zou ik eindelijk terugkeren naar mijn moederland. De grensovergang was de makkelijkste tot nu toe. Een klein busje bracht ons de grens over zonder te stoppen bij de douane, hierdoor moesten we de brug weer oversteken om een stempel voor in ons paspoort te halen. Het voelde heel raar om het land zo binnen te lopen zonder enige controle. We pakten een taxi naar het grens plaatsje Ipiales en zouden dan nog 2 uur de bus in moeten om in Pasto aan te komen.

Onze eerste avond  brachten we door in een leuk cafe met live muziek en omdat het weekend was konden de cocktails natuurlijk niet ontbreken. We sliepen voor het eerst in het hotel waar we eindelijk een heerlijke normale douche konden nemen zonder geelektrocuteerd te worden. Het water in Ecuador werd elektrisch verwarmd en was niet altijd even veilig vanwege de losse draadjes.

De volgende middag vertrokken we naar het plaatsje Popayan, een klein koloniaal stadje in het zuiden van Colombia. De binnenstad stond vol met prachtige witte gebouwen. Ik had echter nog steeds niet echt het idee dat ik in Colombia was. Misschien omdat de plaats die we nu bezochten er heel Spaans uitzag en erg weinig weg had van het Colombia zoals ik het kende, druk, veel auto’s, veel herrie. Het eten deed me wel direct aan vroeger denken. Sopa de sancocho was een van de eerste dingen die we aten. Deze heerlijke gevulde soep was een goede lunch maaltijd. Na het eten keerden we terug naar ons hostel wat midden in de stad lag en zich ook in een mooi oud wit gebouw bevond. Na twee dagen besloten we om dit gezellige stadje te verlaten en Colombia verder te verkennen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s